Bij Alesong is de benadering van brouwen geduldig en artistiek. 100% van het bier wordt gerijpt in vaten en vervolgens bewust geblend om een complexe en unieke drankervaring te creëren. Geïnspireerd door gelijkgestemde ambachtslieden over de hele wereld, is het doel om bieren te creëren die innovatief en uniek zijn, maar toch benaderbaar en evenwichtig. En met smaken die variëren van scherp en fruitig tot rijk en moutig, is er voor elk wat wils.
De wilde bieren worden gefermenteerd en gerijpt, voornamelijk in oude Franse eiken wijnvaten, met gemengde culturen van saccharomyces, brettanomyces en melkzuurbacteriën om in elk vat een uniek bier te creëren. Deze bieren worden vaak ook gemengd en gefermenteerd met vers fruit en kruiden om meer diepte toe te voegen.
Niet-wilde bieren worden gefermenteerd met meer traditionele gistculturen en vervolgens gerijpt in "schone" (brett- en bacterievrije) vaten totdat ze het rijpheids- en smaakprofiel bereiken waarnaar we op zoek zijn. Dit zijn typisch vaten die vroeger werden gebruikt om bourbon of andere sterke dranken, zoals gin of tequila, te rijpen.
Zodra het bier in de vaten klaar is, proeven en selecteren ze elk vat afzonderlijk om te blenden. Als eerbetoon aan ouderwetse Lambiek-blenders en ambachtelijke wijnmakers, gelooft Alesong dat de uiteindelijke blend van een bier op vat veel bevredigender is dan alleen de som van de delen of elk afzonderlijk vat op zich.
Land: USA
Website: https://www.alesongbrewing.com/